Windenergie in Renkum?

| 13 januari 2016

Op 28 januari 2016 wordt op de biologische boerderij “Veld & Beek”  Fonteinallee 33 in Doorwerth een informatie- en discussieavond over windenergie in de gemeente Renkum georganiseerd. Rijn & IJssel Energie Coöperatie en Coöperatie Vallei Energie organiseert dit samen met GroenLinks Renkum. 

De organisatoren van de informatie- en discussieavond willen met de inwoners van Renkum van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor windenergie in de gemeente. Wat is de besparing voor het milieu? Wat verdienen de Renkumers er zelf aan? En als er molens komen, waar plaatsen we die dan?

Daartoe zijn sprekers uitgenodigd die kort vertellen over succesvolle initiatieven in nabijgelegen gemeenten. Dat zijn Maarten de Keijzer van Rijn en IJssel Energie en Caroline de Greeff van Windpower Nijmegen. Jan Wieringa, de man achter de biologische zuivelcoöperatie Veld & Beek, leidt de avond in.

Veld & Beek wekt sedert 2013 haar eigen elektriciteit op: het dak van de boerderij is al de grootste zonnecentrale van de Zuidwest Veluwe. De uitkomst van de avond wordt aangeboden aan de gemeenteraad van de gemeente Renkum.

Het programma duurt van 20:00 tot 22:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur bij Veld & Beek,  Fonteinallee 33, 6865 ND Doorwerth.

Lees meer

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.