Windpark Nijmegen-Betuwe keert 47.000 euro uit aan lokale projecten vanuit Omgevingsfonds

| 13 december 2022

© Energiecoöperatie WPN

Het bestuur van Stichting Omgevingsfonds Windpark Nijmegen-Betuwe heeft deze maand voor de derde keer subsidies vanuit het omgevingsfonds voor Windpark Nijmegen-Betuwe uitgekeerd. In totaal werd tien projectaanvragen vanuit de directe omgeving van het windpark gehonoreerd voor een totaalbedrag van 47.000 euro.

Zes jaar geleden verrezen de vier coöperatieve windturbines van Windpark Nijmegen-Betuwe langs de A15 in Nijmegen-Noord. Deze windturbines van het type Lagerwey L100-2.5 MW, met een tiphoogte van 150 meter en een rotordiameter van 100 meter, leveren stroom voor gemiddeld zo’n 7000 huishoudens. De windturbines zijn in eigendom van Energiecoöperatie WindpowerNijmegen, die dit voorjaar ook een zonnepark opende vlakbij de windturbines. De coöperatie heeft nu meer dan 1800 leden.

Voor het project is eind 2017 een omgevingsfonds opgericht. Iedere twee jaar worden uit dit fonds projecten en initiatieven gefinancierd op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en sociale samenhang. Dit moeten projecten zijn voor en door inwoners uit tenminste één van de vier woongebieden rondom het windpark. Dit zijn Oosterhout, Nijmegen Noord, Ressen en Reeth.

De tien projecten die een subsidie hebben gekregen zijn: de NijmegenNoord Run 2023, Repaircafé Nijmegen-Noord/Lent, uitbouw Ommetje Ressen, een AED voor buurtschap Reeth, Fijnstofmeetnet Lent/Nijmegen-Noord, ecologische moestuin ‘de Pompoen’, Dorpshuis de Schakel, waterspeelplekken voor buurtspeeltuin Oosterhout en speelveld Zuiderveld, en tenslotte een samenkomstruimte bij het coöperatieve zonneveld van buurtschap Reeth.

Een nieuwe aanvraagronde is gepland in najaar 2024. Bron: Windpark Nijmegen-Betuwe

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.