Bouw windpark Autena Vianen pas in 2016

| 14 januari 2015

Tijdens een gisteren gehouden spoedzitting bij de Raad van State over het bestemmingsplan aan de rand van natuurreservaat Autena in Vianen is besloten dat Eneco niet voor 2016 mag beginnen met de bouw van een drietal windturbines .

Deze verrassende mededeling van Eneco is een streep door de rekening van enkele inwoners van Hagestein en ecologische pluimveehouderij De Buijserd. Zij hebben zich fel tegen de komst van het windpark verzet.

Zij vroegen de Raad van State het bestemmingsplan windpark Autena buiten werking te stellen. Nu er geen spoedeisend belang is loopt hun schorsingsverzoek kans door staatsraad Niels Koeman te worden afgewezen.

In de bodemzaak zal de Raad van State ook kijken naar de bezwaren die zijn ingediend door Stichting Het Groene Hart, Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden, Buiten Gezond Vianen, Ons Groene Milieu en Platform Vianen.

In mei verwacht de Raad van State definitief uitspraak te doen over het windpark. Vlak voor kerst heeft Vianen aan Eneco echter al een vergunning gegeven voor de bouw van de drie turbines.

autena natuurreservaat

Bron: Het kontakt

Tags: , , , ,

Category: Groene energie, Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.