65 miljoen innovatie subsidieregeling MOOI gelanceerd

| 14 februari 2020

Vandaag werd in de Staatscourant de nieuwe subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) aangekondigd. De regeling heeft een budget van € 65 miljoen voor innovaties die helpen de klimaatdoelen te realiseren. Door samenwerking en een integrale aanpak moeten innovaties sneller op de markt komen en bijdragen aan de energietransitie.

De MOOI-regeling stimuleert integrale innovatieve oplossingen voor 4 thema’s. Het gaat om ‘Wind op zee’ ( € 10,1 M), ‘Hernieuwbare energie op land’ ( € 10,9 M), de ‘Gebouwde omgeving’ ( € 27 M) en ‘Industrie'( € 17 M).

Integraal, omvangrijk en SMART
Een project dat in aanraking wil komen voor deze subsidieregeling  moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Het moet een flinke omvang hebben, minimaal € 2 miljoen aan subsidiale gelden. Het moet integraal zijn, doordat meerdere bedrijven, minimaal 3, uit de innovatieketen aansluiten. Bij voorkeur zijn dit organisaties uit verschillende disciplines in consortia. Aanvragers leggen een innovatieplan voor met mijlpalen. Ze moeten die SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) formuleren.

Twee fasen 
In een eerste ronde moeten alle projecten vooraangemeld worden. De deadline hiervoor is 20 april 2020, 17:00 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De ingezonden projecten worden beoordeeld en voorzien van advies. De indieners kunnen hierdoor nog verbeteringen doorvoeren.  De definitieve subsidieaanvraag moet 8 september 2020 om  17:00 uur ingezonden zijn.

MMIP’s
De MOOI-regeling komt voort uit het missiegedreven innovatiebeleid. De Meerjarige Missiegedreven Innovatie Programma’s (MMIP’s) van de Topsector Energie zijn de basis van deze regeling. Het idee is om systeeminnovaties op deze missiegerichte, integrale manier aan te pakken. Daardoor neemt de kans op daadwerkelijke toepassing van innovaties toe.

Meer info.

Category: Overheid

Reacties zijn gesloten.