ABN AMRO verstrekt deel groene lening voor Spaanse Monegros windparken

| 14 juli 2020

© GE Renewable Energy

De Deense investeringsmaatschappij Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) heeft een lening ontvangen voor de herfinanciering van 12 windparken met in totaal 487 MW vermogen in de halfwoestijn Monegros in de autonome regio Aragon in het noordoosten van Spanje.

De lening van 380 miljoen Euro werd op non-recourse basis door de volgende zes Spaanse en Europese banken verstrekt: ABN AMRO Bank, Bankia, Bankinter, BBVA, Sabadell en Unicredit. De lening wordt effectief op het moment dat de windparken volledig operationeel zijn.

De Monegros windparken zijn onderdeel van het III K/S fund van CIP. Het fonds verwierf de windparken in 2019 van de Spaanse projectontwikkelaar Forestalia Renovables, die na de verkoop voor de verdere ontwikkeling van de windparken verantwoordelijk bleef.

Geplaatst worden 129 windturbines van General Electric Renewables, de GE 3,8-130 met 3,8 MW vermogen en 130 m rotordiameter. De eerste windturbines zijn al operationeel. In de loop van de aankomende 12 maanden zullen volgens plan alle windturbines operationeel zijn.

De verwachte opbrengst is 1,5 TWh/j (3060 vollasturen/j). GE Renewables heeft ook een lange termijn service- en onderhoud contract ontvangen. Voor 1,2 TWh van de jaarlijkse opbrengst bestaan al PPA’s (Power Purchase Agreements).

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.