Afsluitdijk is geschikt voor windturbines

| 14 maart 2014

Bijna 80% van de Nederlandse bevolking vindt de afsluitdijk een prima plek om windturbines te bouwen.   Dit is een van de uitkomsten van Energie Monitor van energiebedrijf Eneco, zelf volledig in handen van gemeenten zoals Rotterdam en Den Haag. De overheid trok onlangs de conclusie dat dit technisch mogelijk is. 30% van de Nederlanders wil dat hun gemeente zich ook meer inzet om windmolens binnen hun gemeente gaat plaatsen. 62 % wil tevens dat deze gemeente een actieve rol.Recente berichtgeving wijst uit dat het maatschappelijke draagvlak voor windmolens op land en op zee zienderogen aan het afnemen is. 

Zo was er te weinig politiek draagvlak voor een windpark op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide. Ook verschillende kustgemeenten en eilanden zoals Ameland ageren tegen de komst van offshore windenergie. Dit zou ten koste gaan van werkgelegenheid in de toeristische branchenergie.

afsluitdijk 1

Klik hier voor het bericht. Of kijk bij www.energieoverheid.nl

Bron: Nu.nl

 

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Slopen, Windaanbod, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.