Alle parkkabels in Borssele 1&2 geïnstalleerd

| 14 juli 2020

Kabellegger Nexus © Van Oord

Van Oord’s installatieschip Nexus is gereed met het installeren van alle 94 inter-arraykabels in het 752 MW offshore windpark Borssele 1&2 dat door energiebedrijf Ørsted op ongeveer 23 km uit de kust van Zeeland wordt gebouwd. De komende tijd worden de kabels verder begraven.

Van Oord won het contract in 2018. Onder het contract is het bedrijf verantwoordelijk voor het transporteren, installeren en begraven van de 94 inter array-kabels. Deze kabels die de turbines en het park met het platform op zee van netbeheerder TenneT verbinden hebben een totale lengte van 167 km en zijn geleverd door Nexans.

De eerste activiteiten begonnen in februari van 2020. Volgende maand verwachten Van Oord en Ørsted ook het begraven van de kabels op ongeveer 2 m diepte af te ronden met trencher Dig-It van Van Oord.

Klaasjaap Buijs, constructiemanager Borssele 1&2 van Ørsted: “We naderen nu de laatste fase van de installatie van Borssele 1&2. Zelfs met onze strenge COVID-19-maatregelen zijn we nog steeds goed op weg om de installatie voor het einde van het jaar af te ronden. De installatie van de kabels was een goed voorbeeld van onze uitstekende relatie met het naastgelegen windpark Borssele III&IV, dat door Blauwwind wordt ontwikkeld. Het komt niet vaak voor dat verschillende bedrijven kabelinstallatieschepen met succes voor meerdere projecten tegelijk gebruiken.”

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.