Amerikaans offshore windpark Vineyard Wind loopt op laatste moment vertraging op

| 14 augustus 2019

Op het laatste moment heeft het 800 MW Vineyard Wind offshore windpark uit de kust van Massachusetts alsnog vertraging opgelopen. Op 9 augustus maakte de federale toezichthouder BOEM (Bureau of Energy Management) bekend dat het nog eerst aanvullend milieu onderzoek wil uitvoeren voordat het de Final Environmental Impact Statement (FEIS) vergunning verleent voor het eerste grote offshore windpark in de VS.

Aangezien Vineyard Wind het eerste is van meerdere offshore windparken in de planning in de staat Massachusetts (3,2 GW in 2035) zou BOEM eerst nog beter willen onderzoeken wat de effecten van deze toekomstige windparken op zee zullen zijn op de omgeving.

Het 800 MW windpark dat 15 mijlen ten zuiden van Martha’s Vineyard komt te liggen is een project van Vineyard Wind LLC en is voor 50% in handen van Avangrid Renewables en 50% van Copenhagen Infrastructure Partners fondsen. Het windpark zal bestaan uit V164-9.5 MW turbines van MHI Vestas, met elk een vermogen van 9,5 MW. Vanaf januari 2022 zou het park volledig operationeel moeten zijn en jaarlijks zoveel groene energie produceren dat hiermee 400,000 huishoudens en bedrijven in hun stroombehoefte kunnen worden voorzien. In april werden al lange-termijn PPAs (Power Purchase Agreement) tussen het windpark en netbeheerders in Massachusetts goedgekeurd.

Het besluit is een enorme domper voor de ontwikkelaar van het windpark. De FEIS zou 1 van de laatste stappen zijn in het federale vergunningsproces om te kunnen beginnen met het bouwen van het windpark. Vineyard Wind LLC geeft in een verklaring aan dat het gecommitteerd is om het windpark te bouwen. Zo gaat het vooralsnog door met de Vineyard Wind Connector, de kabelverbinding tussen het windpark en het regionale netwerk. Daarnaast zal het de tijd gebruiken om het windpark verder te optimaliseren.

Het besluit heeft ook effect op alle contractors die hun diensten voor het windpark zouden leveren. Zo kondigde metaalbedrijf Sif  Holding begin juli aan dat het 84 monopiles zou leveren. Bron: Vineyard Wind

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.