Coevorden: 40 MW windenergie blijft de grens

| 14 januari 2015

De gemeente Coevorden wil zich strikt houden aan de opdracht van de provincie Drenthe en maximaal 40 MW aan windenergie plaatsen. Wethouder Jeroen Huizing heeft dat verteld aan Tegenwind Weijerswold & de st. Burgerbelang Omwonenden Europark Coevorden.

Deze organisaties vrezen dat er veel meer windturbines zouden worden gebouwd dan gepland. Huizing vertelde ook dat er voor beide zoeklocaties een omgevingsraad komt. Direct omwonenden mogen meepraten over de nieuwe windenergieprojecten.  ,,Dit is grote winst voor de komende onderhandelingen”, reageert voorzitter Cisca Stoffels van Tegenwind Weijerswold.

Projectontwikkelaar Raedthuys houdt woensdagavond in Dalen een eerste ‘inloopavond’ voor bewoners van de buurtschap aan de Duitse grens. Volgende week woensdag zijn omwonenden van het Europark aan de beurt.

Zij worden in Holthone door projectontwikkelaar KWind en landbouwer Berend van der Scheer geïnformeerd over de plannen voor nieuwe windturbines ten westen van dit grensoverschrijdende industriegebied.

ijsafzetting topwind 1

Bron: Dagblad van het Noorden

Tags: , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.