Enercon ontvangt testcertificaten voor eerste prototype locaties van E-175 EP5

| 14 september 2023

Enercon heeft van certificeringsburau TÜV SÜD  de testcertificaten ontvangen voor de eerste prototype locaties van haar nieuwste E-175 EP5 systeemtype. Volgens het Duitse bedrijf ligt het met deze vervolgstap goed op schema met de marktintroductie van zijn nieuwe topmodel.

© Enercon

De overhandiging van de certificaten, die relevant zijn voor bouwvergunningen, vond plaats op de vakbeurs HUSUM Wind in Husum, Duitsland.

De overhandiging omvatte de laatste individuele testcertificaten voor locaties in Duitsland waar Enercon volgend jaar E-175 EP5 windturbines met 162 meter hybride betonnen torens of 140 meter hybride stalen torens gaat installeren. Enercon zal deze locaties gebruiken voor metingen van het nieuwe systeemtype in het kader van de seriecertificering.

De E-175 EP5 is Enercon’s krachtigste systeemtype met het hoogste rendement. De turbine heeft een rotordiameter van 175 meter; de basisversie heeft een nominaal vermogen van 6,0 tot 6,3 MW. Op de HUSUM Wind-beurs presenteert Enercon een krachtigere versie met een nieuwe permanente magneetgenerator, welke het bedrijf recentelijk al aankondigde.  Wat betreft vermogen en opbrengst zal de E-175 EP5 E2 6,X MW volgens Enercon boven het niveau van de basisversie liggen en tot de krachtigste onshore windturbine met de hoogste opbrengst in zijn klasse behoren. Bron: Enercon

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.