Gelderland heeft 23 windmolenlocaties op ’t oog

| 14 oktober 2013

De provincie Gelderland heeft na overleg met verschillende gemeenten 23 locaties gevonden waar windturbines gebouwd kunnen worden. Dat maakte de provincie vorige week bekend. Waar precies is nog onduidelijk. De betrokken gemeenten gaan de 23 nieuwe plekken voorleggen aan hun gemeenteraden. De provincie houdt rekening dat niet alle gemeenteraden de plannen zullen steunen. Als te veel gemeenteraden weigeren in te stemmen met de nieuwe locaties, gaat de provincie zelf gebieden aanwijzen. Het gaan dan om plekken bijvoorbeeld langs snelwegen, waar volgens de provincie weinig extra overlast is voor omwonenden.

De PVV Gelderland wil dat de provincie de locaties bekend maakt. Volgens de partij is door de geheimhouding niet duidelijk waarom de nieuwe locaties geheim zijn. Wellicht heeft dit te maken met de draagvlak bij de bevolking.

Bron: Omroep Gelderlandonderhoud windturbine

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Kleine Windmolens, Leveranciers, Offshore Windparken, Onderhoud, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.