Gesloten Distributiesysteem Groen officieel geopend

| 14 maart 2023
Gesloten Distributiesysteem Groen officieel geopend

Bron: Windplangroen

Afgelopen vrijdag vond in Biddinghuizen de officiële opening van het Gesloten Distributiesysteem Groen (GDG) plaats. Het systeem aan het Olsterpad in Dronten vormt de schakel tussen acht windparken van Windplan Groen en het onderstation van TenneT/Liander.

Naast de acht windparken levert ook het zonnepark van Flevoland Duurzame Energie elektriciteit via het GDG aan het landelijk net.

Projectdirecteur Lucas Lambers was gastheer van de bijeenkomst en hief met de aanwezigen het glas op afronding van het succesvolle project. Vanuit het projectteam toonden projectmanager Jeroen van der Sloot en technisch manager Benjamin Stobbe via twee schermen Live hoe de stroomvoorziening op dat moment verliep bij het GDG.

Verschillende betrokken partijen, zoals Hitachi/ABB en Van Gelder, gaven een toelichting op hun rol in het project. Namens TenneT/Liander blikte directeur Klanten en Markten, Melanie Bunke, terug op de voortvarende bouw en de storing in het elektriciteitsnet van 2 september. Die storing had plaats voordat de oplevering van het GDG was gepland maar zorgde wel voor een vertraging bij de oplevering. Vorige maand werd het GDG alsnog in gebruik genomen.

Namens Windkoepel Groen en GDG BV zette Wilfried Groot Koerkamp bestuursvoorzitter Wim Luijkx van Windkoepel Groen extra in het zonnetje. Hij maakte bekend dat de toegangsweg tot het GDG vanaf het Olsterpad officieus is herbenoemd tot Wim Luijkxpad. Een drone-videofilm bracht het bord na een vlucht vanaf het GDG naar de toegangsweg in beeld.

Windplan Groen

Windplan Groen is een plan voor 90 nieuwe windturbines, waarvan er 86 in de eerste fase gerealiseerd gaan worden. Het totale plan omvat circa 500 MW nieuw opgesteld vermogen. Bron: Windplangroen

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.