Heerema wint contract voor Amerikaans offshore windpark

| 14 juli 2019

Semi-Submersible Crane Vessel Balder

Offshore aannemer Heerema heeft een grote opdracht binnen gehaald voor Vineyard Wind, het eerste en grootste commerciële windmolenpark in de Verenigde Staten.

Vineyard ligt 19,5 km voor de kust van Massachusetts, ter hoogte van Martha’s Vineyard. Het zal bestaan uit 84 MHI Vestas Offshore Wind turbines van het type V164-9.5 megawatt. Gezamenlijk zullen deze windturbines minimaal 400.000 huishoudens en bedrijven van stroom voorzien. Dit staat gelijk aan ongeveer 6% van het elektriciteitsgebruik in de staat.

Het contract behelst het transport en de installatie van de fundaties bestaande uit monopiles en ‘transition pieces’ voor 84 windmolens en het bijbehorende ‘electric service platform’. De opdracht zal worden uitgevoerd in 2020 en 2021. De verschillende onderdelen komen uit Europa en worden naar de offshore locatie getransporteerd voor de definitieve installatie. Eerder werd al bekend dat de monopiles door Sif Holding gebouwd gaan worden. Het Spaanse Windar Renovables SL is verantwoordelijk voor de bouw van de transition pieces.

Het windpark is een project van Vineyard Wind LLC, een portefeuillebedrijf met fondsen van Copenhagen Infrastructure Partners en Avangrid Renewables. De staat Massachusetts wil 3,2 GW aan offshore wind capaciteit hebben in 2035. Vineyard Wind is het eerste windpark dat gebouwd zal worden. Bron afbeelding: Heerema

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd Windparken, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.