Huisman levert opnieuw kraan voor jack-up vessel van Cadeler

| 14 december 2022

Bron: Huisman

Huisman heeft wederom een opdracht ontvangen van COSCO Shipping (Qidong) Offshore Co, Ltd. voor het ontwerp en de bouw van een 3.000+mt Leg Encircling Crane (LEC). Deze kraan zal worden geïnstalleerd op het tweede nieuwbouw F-klasse hefeiland van Cadeler A/S.

De gunning volgt op de bestelling dit jaar van een soortgelijke kraan voor Cadeler’s eerste F-klasse schip. De F-klasse schepen hebben een uniek hybride ontwerp, waardoor ze in korte tijd kunnen worden omgebouwd van een funderingsinstallatie-eenheid naar een installatievaartuig voor windturbines.

In 2021 ontving Huisman een order voor twee vergelijkbare 2.600mt LEC’s voor Cadeler’s X-klasse schepen, die momenteel in aanbouw zijn bij Huisman China. Zowel de X-klasse als de F-klasse schepen hebben een volledig elektrische 40mt Huisman Pedestal Mounted Crane aan boord die als hulpkraan fungeert.

Met de LEC’s zal Cadeler in staat zijn om wereldwijd funderingen en windturbines te installeren voor de volgende generatie offshore windprojecten.

Huisman heeft zijn LEC’s ontworpen om te voldoen aan de eisen van de zich voortdurend ontwikkelende offshore duurzame energiesector. De kranen zijn licht maar robuust, hebben een hoge positioneringsnauwkeurigheid en zijn zeer energie-efficiënt, wat bijdraagt aan een verminderde uitstoot tijdens de installatie van steeds grotere turbines, aldus Huisman.

De kraan wordt gebouwd in Huisman’s productiefaciliteit in Zhangzhou, China en wordt volgens planning eind 2025 geleverd. De kraan zal in 2026 in gebruik worden genomen op COSCO’s scheepswerf in Qidong, China, waar beide F-klasse schepen worden gebouwd. Bron: Huisman

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.