Inikti rondt ontmanteling oude windturbines Windpark Ansjovisstroom af

| 14 juli 2022
Inikti rondt ontmanteling oude windturbines Windpark Ansjovisstroom af

© Inikti (bron LinkedIn)

Inikti heeft de ontmanteling van de zeven oude windturbines van Windpark Ansjovisstroom bij Biddinghuizen afgerond. 

Inikti, een full service bedrijf in wind- en zonne-energie uit Litouwen, startte de ontmantelingswerkzaamheden eind mei dit jaar. In totaal verwijderde het bedrijf zeven Enercon E66 windturbines met 1,8 MW vermogen.

Vier van de windturbines gaan een nieuw leven tegemoet in Australië, waar ze zullen worden geïnstalleerd in een windpark van Advanced Energy Resources in de buurt van de stad Perth.

De andere drie windturbines zullen worden verscheept naar Litouwen, de haven van Klaipėda, en worden opgeslagen in Inikti’s opslagplaats in Pagėgiai. Na opknappen en zorgvuldige inspectie worden deze windturbines in andere windparken in Litouwen geplaatst, zo meldt Inikti.

Repowering project

De oude windturbines maken plaats voor nieuwe windturbines met meer vermogen. De nieuwe windturbines worden geleverd door General Electric. Het gaat om vijf Cypress 6.0-164 windturbines. Deze komen parallel te staan aan de Ansjovistocht tussen de Rietweg en de N305.

De repowering van Windpark Ansjovisstroom maakt onderdeel uit van het grotere windproject Windplan Groen in het oostelijk deel van de provincie Flevoland. Hier worden 98 oude windturbines gesaneerd om zo plaats te maken voor 90 moderne windturbines.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.