Kettwig: “Enercon behaalt mijlpaal van 50.000 MW eind 2018”

| 14 juni 2018

CEO Dr. Hans-Dieter Kettwig van de Duitse fabrikant Enercon GmbH vertelde op de Winddays 2018 (13 en 14 juni) in Rotterdam dat het aan het eind van het jaar een mijlpaal gaat bereiken. In hun 30 jaar bestaan zal er naar verwachting in totaal aan 50.000 MW aan windturbines te zijn gebouwd.

In Nederland bouwde Enercon o.a. Windpark Enkhuizen (3.2 MW), Windpark Battenoert (12 MW), Windpark Eemshaven (201 MW), Windpark Suurhofbrug (9,2 MW), Windpark Noordoostpolder (285 MW), Windpark XL Wind (24 MW) en Windpark bouwdokken (40 MW).

“Gezamenlijk komen we met de Nederlandse fabrikant van windturbines Lagerwey (sinds 2017 een dochteronderneming van Enercon) met een nieuwe verrassing aan het eind van het jaar” vertelde Kettwig. Maar hij liet verder niks los.

Hij vervolgde zijn verhaal: “De uitstoot van CO2 eist zijn tol. Zorg dat je stopt met stroom halen uit kolen en stop met het boren naar gas in Groningen. Nederland is op de goede weg want het loopt voorop op het gebied van elektrische mobiliteit”.

Momenteel zijn in Europa in de windenergiebranche 300.000 arbeidsplaatsen. En dat worden er in de toekomst alleen maar meer. Er zit nog zoveel muziek in. “Ingenieurs draag ons nieuwe ideeën aan”, is de oproep van Kettwig. Landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland hebben zoveel expertise in huis op het gebied van duurzame energie. Dat is ook interessant voor export naar landen zoals Indië en de rest van de wereld”.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.