Nederweerdt wil windpark realiseren voor lokale gemeenschap

| 14 juli 2016

Op 20 juli vindt om 19.00 uur een bijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Nederweerdt met de bedoeling om een Nederweerter energiecoöperatie (zon en wind) op te richten. “Met de Provincie Limburg en drie andere gemeenten hebben we de handschoen opgepakt om windenergie te stimuleren en te faciliteren”, zegt Hans van de Kerkhof, gemeentelijk duurzaamheidscoördinator.

“Hiervoor hebben we uitgangspunten op papier gezet. Een belangrijke wens  is dat de opbrengsten uit windmolens zoveel mogelijk terugvloeien in de lokale gemeenschappen.” In april hebben het college en de gemeenteraad ingestemd met het realiseren van windenergie in de gemeente.

De hiervoor opgestelde en goedgekeurde uitgangspunten zijn inmiddels verdiept met richtlijnen voor de initiatiefnemers. Zo wordt het nog duidelijker wat de gemeente verwacht van thema’s zoals exploitatie, draagvlak en landschappelijke inrichting.
Partijen die interesse tonen voor het ontwikkelen van windparken kunnen nu nog gerichter hun verzoek bij de gemeente indienen. Dit is mogelijk t/m 30 september 2016. Eind juli kun je op de website van de gemeente Nederweert de richtlijnen bekijken.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.