Nieuw dataportal van RVO maakt locatiestudies offshore wind beter toegankelijk

| 14 september 2023

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een nieuw dataportal gelanceerd waarin locatiestudies voor windparken in de Noordzee makkelijk en snel toegankelijk voor iedereen zijn geworden.

Bron: RVO

RVO coördineert sinds 2015 onderzoeken voor windparken in de Noordzee. Deze bodem-, wind- en wateronderzoeken helpen windparkontwikkelaars bij het maken van plannen en ontwerpen voor de windparken.

Grote datasets nu ook online

De datasets van de locatiestudies zijn soms wel 1,7 terabyte groot, te groot om op een gewone website te plaatsen. Deze grote datasets werden via externe harddrives naar windparkontwikkelaars van over de hele wereld opgestuurd. Het nieuwe dataportal maakt de onderzoeken makkelijker en sneller verkrijgbaar voor windparkontwikkelaars en andere organisaties.

Data per windenergiegebied & nieuwe website

Het dataportal is onderdeel van offshorewind.rvo.nl. Op deze website, gericht op ontwikkelaars van windparken, publiceerde RVO eerder al kleinere datasets en webinars. Nu is alle data van de locatiestudies op dezelfde website verzameld.

Tegelijk met de lancering van het portal kreeg de website een nieuwe uitstraling. Windenergiegebieden zijn hierdoor makkelijker te vinden. Met een Engelstalige nieuwsbrief en nieuwsberichten blijven windparkontwikkelaars op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bron: RVO

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.