Nigeriaan bouwt VW Kever op windenergie

| 14 mei 2014

Een Nigeriaanse student werd door zijn ouders aangespoord om zijn diploma te halen. De eindejaarsstudent elektronische en elektrotechnische engineering aan de Nigeriaanse Obafemi Awolowo University (O.A.U) — besloot een Volkswagen Kever om te bouwen tot een EV op zonne- en windenergie.

Voor een hobbyproject in de derde wereldland zal de zonne-Kever niet bijzonder hard en ver rijden, maar volgens Segun zijn de prestaties genoeg om “de reis van huis naar kantoor te vergemakkelijken” en wordt de auto ook gepakt naar de markt en de kerk. De auto werd gebouwd van alle materialen die Segun kon vinden.

Hij stak zijn eigen geld in het project, maar kreeg ook een klein beetje hulp van zijn ouders. Zijn vrienden zeiden dat het hem niet zou lukken om een auto te bouwen die geen fossiele brandstof nodig zou hebben, maar Segun bewees het tegendeel in 12 maanden tijd.

Naast de Kever te laten rijden op zonne- en windenergie heeft Segun ook een app ontwikkeld voor op de computer of smartphone, waarmee de bestuurder het voltage, weersomstandigheden, range en GPS-locatie kan bekijken. De student heeft dan ook grootse plannen met de auto.

kever-zon-wind-werk

kever-zon-wind

 

Bron: Nigerian Tribune

Tags: , ,

Category: Groene energie, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.