Omwonenden windpark Hattemerbroek krijgen 400 euro

| 14 november 2014

De initiatiefnemer van windpark Hattemerbroek heeft deze week gezegd dat omwonenden jaarlijks een financiele bijdrage van 400 euro kunnen ontvangen. Tevens kunnen zij mede eigenaar worden wanneer ze aandelen kopen.

“Dat is omkoping¨, vindt een woordvoerder van het Comité Geldersedijk, waarin zich vele omwonenden uit Hattem en Kampen/Zalk hebben verzameld. “Het gaat hier om het landschap en onze volksgezondheid. Wij begrijpen niet dat het college dit durft voor te stellen.”

Van Werven (bedrijf in Oldebroek) is van plan om een viertal windturbines bij het knooppunt van de A50 en A28 te realiseren. Het windmolenpark maakt deel uit van de windvisie van de provincie Gelderland. Hierin moet 230,5 megawatt aan windenergie worden geleverd, zo is opgelegd door het Rijk.

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten van Gelderland afgelopen week werd door meerdere partijen kritiek geleverd op de handelwijze van de gemeente Oldebroek. De partijen vinden dat voor de locaties meer draagkracht moet worden gevonden bij vooral omwonenden.

 

vroege vogels

Lees meer

Bron: De Stentor

 

Tags: , , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Overheid, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.