Ørsted trekt zich ook terug uit partnerschap voor offshore windprojecten in Noorwegen

| 14 november 2023

Ørsted heeft besloten zicht terug te trekken uit het partnerschap voor offshore windontwikkelingen in Noorwegen. Dit meldt Bonheur ASA dat via dochteronderneming Fred. Olsen Seawind ASA en Hafslund de overige twee partners in het consortium zijn.

Bron: Blåvinge

Het consortium, genaamd Blåvinge, is opgezet als langdurige partnerschap om vergunningen aan te vragen voor de ontwikkeling van offshore windprojecten in gebieden die door de Noorse overheid zijn aangewezen. De eerste projecten die zijn aangekondigd zijn het drijvende wind-project Utsira Nord en het bottom-fixed project Sørlige Nordsjø II. In juni 2021 trad Ørsted toe tot de partnerschap.

Ørsted heeft echter de partners laten weten dat het vanwege een prioritering van investeringen in de
portfolio zich zal terugtrekken uit de deelname aan offshore windontwikkelingen in Noorwegen en als gevolg hiervan uit het partnerschap zal stappen.

De Noorse bedrijven Hafslund en Fred. Olsen Seawind zetten volgens Bonheur ASA hun sterke partnerschap voort met het oog op het Utsira Nord project in het bijzonder en offshore windenergie in Noorwegen in het algemeen. Het partnerschap van Blaavinge met Hafslund en Fred. Olsen Seawind is niet in staat om Sørlige Nordsjø II voort te zetten.

Ørsted kondigde recentelijk nog aan dat het de stekker uit het Ocean Wind 1 en 2 offshore windproject in de VS trok.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.