Pure Energie voor negende keer op rij allergroenste energieleverancier

| 14 december 2021
Pure Energie voor negende keer op rij allergroenste energieleverancier

Bron: Pure Energie

De Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE hebben duurzaam energiebedrijf Pure Energie wederom benoemd tot de allergroenste energieleverancier van Nederland. Dit is de negende keer op rij dat dit gebeurt.

Pure Energie is de enige leverancier van deze omvang die zowel op de particuliere als op de zakelijke markt de maximale score behaalt (10,0).

De jaarlijkse verkiezing tot de allergroenste energieleverancier is een initiatief van de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE. De autoriteiten beoordelen alle energieleveranciers, groot en klein, en bepalen de duurzaamheid van de bedrijven met straf- en duurzaamheidspunten. Alle leveranciers worden getoetst op drie bedrijfsonderdelen: investering, inkoop en levering.

Het doel van de verkiezing is om consumenten en bedrijven inzicht te geven in hoe groen de stroom in de energiemarkt nu echt is. Het rapport geeft aan dat een ”groen etiket” niet altijd wil zeggen dat een leverancier ook 100% groen is. Wat veel gebeurt is dat leveranciers grijze stroom inkopen en daar losse GvO’s bijkopen (Garantie van Oorsprong). Met deze certificaten mag de claim gemaakt worden groene stroom te verkopen, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Daarnaast wordt inzichtelijk dat in sommige gevallen weliswaar groene stroom wordt geleverd aan de particuliere markt, maar grijze stroom naar de zakelijke markt wordt verplaatst. Dit verklaart dat er bij veel leveranciers voor de zakelijke markt een lagere score uitkomt. 

Pure Energie

“Van sjoemelstroom is bij ons geen sprake”, zegt Marcel Bovenmars, directeur bij Pure Energie. “De enige reden dat wij zowel particulier als zakelijk een 100% score halen, is dat wij alles zelf lokaal opwekken met wind- en zonneparken. En we verkopen nooit meer dan we opwekken. Wij zijn er trots op voor de 9e keer beloond te worden met ons duurzame beleid. Het stimuleert ons door te gaan met onze missie: schone energie voor iedereen.” Bron: Pure Energie

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.