Shell doet mee aan offshore wind tender in Polen

| 14 juni 2022

Shell doet mee aan offshore wind tender in PolenShell heeft via zijn volledige dochteronderneming Amber Baltic Wind Ltd voorstellen ingediend voor nieuwe offshore windlocaties in het Poolse Oostzeegebied als onderdeel van de meest recente aanbesteding van de regering.

De locaties die in de aanbesteding zijn opgenomen, zullen bijdragen tot de verwezenlijking van de Poolse ambitie om tegen 2040 een geïnstalleerd offshore windvermogen van 11 GW te bereiken.

Shell heeft ook de Poolse Offshore Wind Sector Deal ondertekend, die tot doel heeft een lokale toeleveringsketen te ontwikkelen ter ondersteuning van de bouw en exploitatie van offshore windparken. In het kader van de Sector Deal verbindt de sector zich ertoe om tegen 2040 tot 60.000 directe en indirecte banen te creëren in de Poolse windindustrie.

Shell is al 30 jaar een energiepartner voor Polen. Het bedrijf ziet offshore wind in Polen niet alleen als een belangrijk onderdeel van de Poolse energietransitie en energieonafhankelijkheid maar ook van de eigen plannen om de koolstofarme activiteiten uit te breiden en een reeks sectoren te helpen koolstofarm te worden. Door de ondertekening van de Offshore Wind Sector Deal heeft Shell ook toegezegd mee te werken met Poolse gemeenschappen en bedrijven om nieuwe hooggekwalificeerde banen te scheppen en lokale toeleveringsketens te helpen ontwikkelen, aldus Piotr Kuberka, Shell Poland Country Chair.

Shell heeft op dit moment ongeveer 21 GW aan offshore windprojecten in exploitatie, in aanbouw en in de pipeline in heel Europa, Azië en Noord-Amerika. Bron: Shell

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.