SolarDuck en Ocean Grazer aan de slag in Hollandse Kust West

| 14 november 2022

© SolarDuck

Het succesvolle bod van RWE voor het Hollandse Kust (west) offshore windpark kavel VII afgelopen donderdag betekende ook een succes voor de twee bedrijven met innovatieve technologieen SolarDuck en OceanGrazer.

Om volledige systeemintegratie mogelijk te maken combineert RWE het concept voor HKW VII met andere technologieeen zoals energie-opslag en een drijvende zonnetechnologie.

SolarDuck

Het Noors-Nederlandse bedrijf SolarDuck werd eerder dit jaar al door RWE werd geselecteerd als exclusieve leverancier van offshore drijvende zonnetechnologie met geïntegreerde energieopslag.

SolarDuck zal een 5MW hybride -centrale op schaal realiseren. Dit is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor de drijvende zonnetechnologie in het algemeen maar ook voor SolarDuck zelf, zo verklaart Koen Burgers, CEO van SolarDuck. Het bedrijf is hiermee namelijk de eerste die een hybride project op deze schaal op zee bouwt. Het Hollandse Kust West hybride offshore wind en offshore drijvende zonnetechnologie-project zal bijdragen naar een versnelling van de commercialisering en opschaling van productie, assemblage en installatie.

Ocean Grazer

Het Nederlandse bedrijf Ocean Grazer zal met zijn schaalbare energieopslagoplossing Ocean Battery grootschalige milieuvriendelijke energieopslag onder water mogelijk maken in het windpark, bijdragen aan het balanceren van het net en en de productie van groene waterstof vergemakkelijken.

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.