Start opbouw windturbines Windpark Noord-Beveland

| 14 juli 2021

© Louis Vooges van KWS/Aquavia

Deze week is een start gemaakt met de opbouw van de eerste van vier windturbines van Windpark Noord-Beveland in de Jacoba-Rippolder op Noord-Beveland. De vier turbines vervangen de vijf turbines van het oude windpark Jacoba-Rippolder.

Windpark Jacoba Rippolder is in 2008 geopend en was een initiatief van het bedrijf Camperwind BV waarin verschillende agrarische verenigd waren. De vijf oude Nordex N90 turbines hadden een ashoogte van 80 meter en een tiphoogte van 125 meter.

Het plan van Camperwind, via Windpark Noord-Beveland BV, om de vijf oude turbines te vervangen door vier grotere exemplaren met een tiphoogte van 150 meter werd eind 2018 goedgekeurd. De nieuwe Nordex N117 turbines met een rotorblad van 58,5 meter, een ashoogte van 91 meter en een vermogen van 3,6 MW komen te staan aan de Krommeweg in Kamperland.

In opdracht van Green Trust Consultancy die zich bezighoudt met de contractering en aanbesteding en bouw van het windpark realiseert VolkerWind de Balance of Plant voor de vier nieuwe turbines. Namens VolkerWind werken KWS Infra Aquavia en Visser & Smit Hanab in dit project samen.

In november 2020 begonnen de voorbereidende werkzaamheden. Medio maart werd de eerste paalfundering geplaatst. Deze week kon begonnen worden met de opbouw van de turbines, zo meldt KWS. De turbineonderdelen waren de afgelopen weken aangevoerd. De opbouw wordt gedaan met een 800 tons kraan. Visser Smit & Hanab is ondertussen bezig met de werkzaamheden voor de bekabeling. Bron: LinkedIn posts o.a. KWS

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.