TMA Logistics verzorgt overslag van windturbines voor Windpark Fryslân

| 14 januari 2020

©Port of Amsterdam

Logistiek bedrijf TMA Logistics gaat de op- en overslag verzorgen van de windturbines voor Windpark Fryslân dat in het IJsselmeer ten hoogte van Breezanddijk wordt gebouwd. Dit meldt de Port of Amsterdam.

Siemens Gamesa plaatst hier 89 turbines (type SWT-DD-130) van 4.3 MW turbines. De windturbinefabrikant is samen met Van Oord Offshore Wind BV in het consortium Zuiderzeewind verantwoordelijk voor de aanleg van het park. Siemens Gamesa levert en installeert de windturbines en Van Oord plaats de funderingen en legt de kabels en monopiles.

TMA Logistics zou ten minste 100.000 m2 terrein en 400 meter kade voor langere tijd nodig hebben voor de activiteiten. Volgens de Port of Amsterdam zullen de monopiles die in Rostock, Duitsland worden geproduceerd ook zeer waarschijnlijk via de terminal van TMA worden geleverd.

De installatie van de windturbines in het Friese deel van het IJsselmeer gaat naar verwachting in augustus aanvangen. Op dit moment wordt er nog druk gewerkt langs de A7 aan de kabeltrajecten voor het windpark en het transformatorstation. Ook  zal op korte termijn begonnen worden met de aanleg van een 2 hectaren natuureiland ten zuiden van de Afsluitdijk. Dit eiland zal tijdens de aanleg van het windpark gebruikt worden als werkeiland.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.