Vestas levert 11 turbines voor Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering

| 14 mei 2020

Visualisatie Oosterscheldekering met alle nieuwe en te vervangen windturbines © E-Connection

Ontwikkelaar E-connection heeft de definitieve order bij Vestas geplaatst voor de levering van de windturbines voor de eerste fase van het project Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering. Het gaat om 11 turbines met een totaal vermogen van 46 MW. De turbines worden naar verwachting in Q3 van 2021 geleverd en geïnstalleerd.

Het project Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering bestaat uit 4 windparken; Binnenhaven, Roggeplaat-West, Noordland Buiten en Vluchthaven in de provincie Zeeland. Hier worden zowel oude turbines vervangen als extra nieuwe turbines geïnstalleerd. Dit gebied kent windsnelheden van meer dan 9 m/s op ashoogte.

Het contract voorziet in de levering, installatie en in ingebruikname van negen windturbines van het type V136-4.2 MW en twee V117-4.2 MW turbines met site specifieke torens. De V136-4.2 MW turbines met een tiphoogte van 204 m worden gebruikt om de huidige vijf V90-3.0 MW turbines in de windparken Noordland Buiten en Vluchthaven te vervangen. De overige 4 worden geplaatst in windpark Binnenhaven en de twee V117-4.2 MW turbines met een tiphoogte van 150 m in windpark  Roggeplaat-West.

In het contract zit ook een 15 jaars onderhoudscontract (Active Output Management (AOM 4000)) inbegrepen. Daarnaast levert Vestas haar VestasOnline® Business SCADA oplossing dat downtime van de turbine moet minimaliseren.

Overige fases Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering
De eerste bouwactiviteiten voor de eerste fase zijn in april dit jaar begonnen. Begin 2021 moeten de turbines operationeel zijn. Na deze eerste fase volgen nog twee fasen tot en met 2027 waarin nog twee nieuwe turbines bij (Windpark Poolvoet) worden geplaatst en een aantal andere windturbines worden vervangen, onder andere van het windpark aan de Jacobahaven. Eind 2027 bestaan de windparken op de Oosterscheldekering inclusief Jacobahaven en Bouwdokken uit 32 windturbines.

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie, Windparken

Reacties zijn gesloten.