Vestas levert meest krachtige onshore windturbine van Spanje

| 14 december 2023

Vestas heeft een contract ontvangen van energiebedrijf Repsol voor de levering en installatie van vijf V162-6.2 MW EnVentus windturbines aan een onshore windpark in Spanje. Dit is niet alleen de eerste order voor de V162-6.2 MW EnVentus turbines in Spanje maar na installatie zullen de windturbines bovendien de krachtigste zijn die ooit in Spanje zijn gebouwd.

© Vestas

De order van Repsol is bestemd voor het STEV-windpark, onderdeel van het Delta II-project dat wordt gerealiseerd in Aragón, in het noordoosten van Spanje en zal bestaan uit 26 windparken met een totaal opgesteld vermogen van 860 MW.

Het STEV-windpark zal een opgesteld vermogen van 31 MW hebben. De levering van de turbines zal naar verwachting beginnen in het tweede kwartaal van 2024, terwijl de ingebruikname gepland staat voor het vierde kwartaal van datzelfde jaar.

Na de ingebruikname zal het windpark genoeg schone energie leveren om te voorzien in het equivalent van de elektriciteitsbehoefte van 29.000 huishoudens in Spanje. Voor Repsol zal de levering bijdragen aan de ambitie van het bedrijf om in 2025 6 GW operationeel te hebben.

Vestas heeft sinds de installatie van de eerste turbine in 1991 meer dan 5,2 GW aan windenergie geïnstalleerd in meer dan 140 windparken in Spanje. Bron: Vestas

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.