Vlissingen opent indoor windturbine voor kennis en innovatievergaring

| 14 april 2022
Vlissing opent indoor windturbine voor kennis en innovatievergaring

Bron: Platform Energy Port Zeeland (LinkedIn)

Vandaag vond de feestelijke opening plaats van de Fieldlab Zepyros ‘indoor windturbine om te leren en te innoveren’ in de Kaap op de kenniswerf in Vlissingen.

Fieldlab Zephyros is een initiatief van World Class Maintenance en heeft als doel het onderhoud aan offshore windturbines slimmer te maken. Om dit te realiseren initieert, stimuleert en faciliteert Fieldlab Zephyros samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Living lab

Fieldlab Zephyros heeft inmiddels een echt ‘living lab’ in de KAAP. In dit living lab worden er door onderwijs en bedrijfsleven slimme en veelal digitale (robotiserings-) oplossingen ontwikkeld, getest en gedemonstreerd. Naast enkele turbinebladen is er sinds kort ook een echte nacelle. Het gaat om de nacelle van een Vestas V66. Door deze unieke ‘indoor’ opstelling kunnen studenten en medewerkers van kennisinstellingen en innovatieve bedrijven nu zonder beperkingen studieopdrachten en innovatieonderzoek uitvoeren in een echte windturbine.

Tijdens deze opening presenteerden de eerste gebruikers, Scalda, TNO Offshore Wind Energy Energy Transition, LiftWerx en het T-shore Syntra West project hun voorgenomen activiteiten. Daarnaast werden de historie en de karakteristieken van de turbine toegelicht door Marcel van Essen, voormalig onderhoudsmonteur bij Vestas en is er de mogelijkheid binnenin de nacelle een kijkje te nemen. Bron: Platform Energy Port Zeeland

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.