VS: TotalEnergies wint 1 GW offshore wind leasegebied uit de kust van Noord-Carolina

| 14 mei 2022
VS: TotalEnergie wint maritieme lease voor ontwikkeling 1 GW offshore windpark North-Carolina

Bron: TotalEnergies

Multi-energiebedrijf TotalEnergies is deze week door de Amerikaanse Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) uitgeroepen tot winnaar van de maritieme leasezone OCS-A 0545 in de Verenigde Staten. De zone is onderdeel van de Caroline Long Bay-veiling die op woensdag 11 mei 2022 plaats vond. 

TotalEnergies won het bod met een bedrag van 160 miljoen US dollars voor de ontwikkeling van een offshore windpark in het Carolina Long Bay-gebied voor de kust van North-Carolina. 

Huurcontract 

Het huurcontract bestrijkt een gebied van 120 vierkante zeemijl (222 vierkante kilometer) op 20 zeemijl (37 kilometer) van de kust en zal een capaciteit van meer dan 1 GW generen. Dit is genoeg om het equivalent van meer dan 300.000 gezinnen van stroom te voorzien. Verwacht wordt dat het project tegen 2030 operationeel zal zijn.

Voor TotalEnergies is dit het tweede toegewezen gebied voor de ontwikkeling van offshore wind in de VS. De aankondiging van de lease volgt op de toekenning in februari 2022 van een lease voor de ontwikkeling van een windpark van 3 GW voor de kust van New York en New Jersey. TotalEnergies heeft een ambitie om tegen 2050 naar net nul te gaan. Hierdoor bouwt TotalEnergies aan een portefeuille van activiteiten in hernieuwbare energie en elektriciteit.

Met het project breidt TotalEnergies zijn portefeuille aan hernieuwbare energie projecten uit naar meer dan 10 GW bruto capaciteit in exploitatie, aanbouw en in ontwikkeling in de VS. “Het is een nieuwe stap in de richting van onze doelstelling om tegen 2030 wereldwijd 100 GW aan hernieuwbare elektriciteitsproductie te bereiken,” aldus Patrick Pouyanné, Voorzitter en CEO van TotalEnergies. Bron: TotalEnergies

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.