VVD – Windmolens, nee bedankt !

| 14 september 2009
Bron: Dagelijkse Standaard

Het was van voormalig woordvoerder energie Paul de Krom al bekend dat de VVD geen liefhebber is van windenergie. De nieuwe woordvoerder Halbe Zijlstra zegt het op een rechts weblog “De Dagelijkse Standaard” (waar men zich bedient van termen als “de heilige huisjes van de linkse kerk” en “de milieumaffia”) nog eens glashelder in het kader van de noodzakelijke bezuinigingen in de komende jaren : “Het meest heilige huisje is op dit moment de windenergie. (let op het lidwoord “de”, dat betekent dat men uit de cultuur van grote energiebedrijven en de atoomsector komt).

U weet wel die prachtige moderne horizonverrijkers. Die betaalbare en rendabele bron van groene energie. Die geruisloze en veilige draaipalen. Onze redding van de gewisse CO2-verstikking. Daar mag natuurlijk nooit op bezuinigd worden! Maar ik vind dat dit de éérste post is waar het kabinet op moet bezuinigen. Wat zeg ik, bezuinigen? Compleet schrappen!”.

Vervolgens worden alle gangbare vooroordelen en (vermeende) nadelen van windenergie nog maar eens opgesomd en besluit Zijlstra met de stelling dat iedereen windmolens mag bouwen, maar niet met subsidie. De VVD is voor groene energie met alle voordelen van dien “maar dat is nooit te bereiken met windenergie. Hiervoor zijn nieuwe, nog niet ontdekte of uitontwikkelde vormen van energieopwekking noodzakelijk. Innovatie dus”. Wat betreft die enorme subsidiebedragen heeft Zijlstra natuurlijk gelijk (hij vergeet echter te vermelden dat het grootste deel bestaat uit veel te hoge en volstrekt overbodige MEP-subsidies !) maar verder kunt U natuurlijk een poging doen om op het weblog Zijlstra op andere gedachten te brengen. We moeten echter vrezen dat dat niet gaat lukken. Het standpunt van de VVD is erg hardnekkig. Een tip voor Zijlstra: noem ze niet “draaipalen” maar “zwaaipalen”, dat is nog net een wat beter argument. Zie: De Dagelijkse Standaard.

Eind dit jaar presenteerde de VVD een onderzoek naar de (“torenhoge”) kosten van windenergie zie bericht Telegraaf over VVD-rapport/standpunt.

Category: Overheid, Windenergie

Reacties zijn gesloten.