Windplanblauw start eind september met uitgifte van maximaal 10 miljoen euro aan obligaties

| 14 september 2020

Windplanblauw kondigde eind vorige week de datum aan voor de start van de uitgifte voor maximaal 10 miljoen euro aan obligaties voor de bouw van de 37 windturbines op land bij Swifterbant. Vanaf 28 september tot en met 18 oktober kunnen bewoners en bedrijven uit Nederland zich inschrijven.

Windplanblauw is een initiatief van SwifterwinT en Vattenfall en betreft een opschaling- en saneringsproject in de noordwesthoek van Flevoland waarbij de huidige 74 windturbines worden vervangen door 61 nieuwe turbines met waarschijnlijk een vermogen van 4 MW. SwifterwinT bestaat uit ruim 150 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren. Het project kreeg in november 2019 de goedkeuring van de Raad van State. Het windpark zal naar verwachting in 2023 operationeel zijn.

SwifterwinT heeft tot nog toe de ontwikkelkosten van 37 windturbines op land samen gefinancierd. Voor de bouw van deze turbines worden nu obligaties uitgegeven.

Obligatielening
Het gaat om de uitgifte van in totaal maximaal 20.000 achtergestelde obligaties van 500 euro. Bewoners en bedrijven uit Swifterbant en omliggende plaatsen krijgen voorrang bij de verdeling van de obligaties. Het project moet nog financial close bereiken. Dit wordt eind december dit jaar verwacht. Mocht dit niet bereikt worden dan krijgen deelnemers geen rente. Wordt dit wel bereikt dan krijgen de deelnemers 0,5% rente over de inleg tot aan financial close en 7% vanaf financial close tot de laatste aflossing over de nog uitstaande hoofdsom. De eerste rente wordt in september 2024 uitbetaald en de laatste rente in 2032.

Windplanblauw organiseert 2 online informatiebijeenkomsten; op donderdagavond 24 september en dinsdagavond 13 oktober van 19.30 tot 20.30 uur.  ©

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.