Ampelmann betreedt Chinese markt

| 15 september 2021
Ampelmann betreedt Chinese markt

Bron: Ampelmann

Ampelmann heeft zijn eerste contract ondertekend voor de Chinese markt. Het bedrijf zal een A-type beweging gecompenseerde loopbrug leveren aan Guangdong Safety New Energy. Het systeem wordt ingezet op een SOV in het offshore windpark Guangdong Yangjiang, voor de kust van de provincie Guangdong.

Ampelmann kon dit project binnenhalen met de steun van Leading Marine (HK) CO. Limited, zijn lokale partner in de regio Guangdong, waar de activiteiten zullen plaatsvinden. China wil hier tegen 2030 10 GW aan offshore windvermogen installeren.

Ampelmann zal het A-type systeem tegen eind oktober 2021 leveren. De loopbrug wordt dan op het nieuwe 60m Service Operation Vessel (SOV) ‘MV Guang An Yun Wei 88’ geplaatst. Dit is de eerste SOV in China dat is uitgerust met een beweging gecompenseerde loopbrug. De SOV wordt ingezet in het offshore windpark Guangdong Yangjiang, het grootste windpark in de regio. Het windpark ligt 40 zeemijl uit de kust en de windturbines worden geïnstalleerd op een diepte van ongeveer 40 m.

De samenwerking met Guangdong Safety New Energy, een volledige dochteronderneming van Guangdong Yuean Shipping, is in eerste instantie voor zes maanden maar kan eventueel met nog eens een half jaar worden verlengd.

Na het eerste project in China zal Ampelmann de mogelijkheid onderzoeken om lokale operators op te leiden om ook komende projecten in het land te ondersteunen. Bron: Ampelmann

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.