Boskalis haalt EUR 450 miljoen offshore wind contract binnen

| 15 november 2021
Boskalis haalt EUR 450 miljoen offshore wind contract binnen

Bron: Boskalis

Boskalis heeft een offshore wind contract met een waarde van circa EUR 450 miljoen binnengehaald. Het bedrijf gaat het transport en de installatie van de monopile-funderingen en substations voor een offshore windpark ontwikkeling verzorgen.

Het contract zorgt voor een effectieve vlootbezetting van één jaar voor de kraanschepen en twee jaar voor de zware-ladingschepen. Boskalis heeft de naam van zijn klant en van het offshore windproject niet bekend gemaakt.

De engineering en voorbereidende werkzaamheden zijn reeds gestart en de uitvoering van het project staat gepland vanaf 2023.

Offshore wind activiteiten

Boskalis’ betrokkenheid in de offshore windmarkt begon in Europa en heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar Azië en meer recent naar de oostkust van de VS. Boskalis biedt voor grootschalige offshore windprojecten een combinatie van installatiecapaciteiten door middel van zijn kraanschepen Bokalift 1 en Bokalift 2 een veelzijdige vloot voor zwaar zeetransport. Naast de transport en installatie diensten is Boskalis ook actief in offshore wind op het gebied van geofysisch en geotechnisch onderzoek,  bescherming tegen erosie, onderzeese kabelinstallatie en -ontmanteling, duik- en ROV-diensten, ontmanteling en oplossingen voor drijvende windparken. Bron: Boskalis

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.