Burgerwindpark A2 Lage Rooijen opent obligatieronde

| 15 mei 2024

Coöperatie Bommelerwaar is vandaag een investeringscampagne gestart voor Burgerwindpark A2 Lage Rooijen. Tot en met 26 juni kunnen geïnteresseerden door het kopen van obligaties deelnemen aan het windpark dat uit drie windturbines langs de A2 zal bestaan.

Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is een initiatief van Coöperatie Bommelerwaar en Green Trust Projects, die samen met vijf grondeigenaren vergunningen hebben ontvangen om drie windturbines te bouwen direct ten oosten van de rijksweg A2. Hoenzadriel ligt op zo’n 1,6 kilometer ten oosten van het geplande Burgerwindpark en de dorpen Hedel en Velddriel op zo’n 2 kilometer. In november 2023 werd het plan definitief goedgekeurd. De bouw zal naar verwachting deze zomer starten.

Financiering

Het grootste gedeelte van het Burgerwindpark wordt gefinancierd door de bank maar zowel Green Trust Projects als Coöperatie Bommelerwaar moeten dezelfde hoeveelheid eigen vermogen inbrengen. Coöperatie Bommelerwaar heeft als doel om het bedrag van 3,5 miljoen vóór juli 2024 op te halen in de omgeving en hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen.

“We werken samen met de Bommelerwaard aan een beter milieu en een sterke lokale economie. Elke investering brengt ons een stap dichter bij een duurzamere regio,” zegt Remco Reijke, voorzitter van Energiecoöperatie Bommelerwaar.

Een obligatie is €250 per stuk, met een rente van 4,5 – 7,0 % per jaar. De looptijd van de obligaties is 15-20 jaar. Degenen die in een straal van 2,2 km van het Burgerwindpark wonen, krijgen voorrang om te investeren.

“We zijn blij met de steun die we al hebben en hopen dat meer mensen uit Bommelerwaard en daarbuiten zich aansluiten,” zegt Jan Voskamp, bestuurslid van Coöperatie Bommelerwaar en directielid van het windpark. “Bij deelname word je automatisch lid van de coöperatie waardoor je ook zeggenschap krijgt over onze projecten. Elke bijdrage helpt en maakt zichtbaar verschil.”

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.