Deutsche Windtechnik gaat grote onderdelen vervangen bij Prinses Amaliawindpark

| 15 juni 2022

Bron: Deutsche Windtechnik

Eneco heeft Deutsche Windtechnik een contract gegund om gedurende een periode van vijf jaar belangrijke onderdelen te vervangen in het Nederlandse offshore windpark Prinses Amaliawindpark.

Prinses Amaliawindpark ligt op 23 km uit de kust van IJmuiden en is sinds 2008 volledig operationeel. Het windpark bestaat uit 60 Vestas V80-2.0 MW windturbines.

Deutsche Windtechnik is verantwoordelijk voor alle fasen van het project, inclusief de voorbereiding van de grote componentenuitwisseling op zee, de ontmanteling van de oude componenten en de installatie van de nieuwe componenten, de testfase en de rapportage. Deutsche Windtechnik levert daarbij de benodigde personeel en de specifieke tooling en apparatuur die nodig zijn om de uitwisseling van belangrijke componenten uit te voeren.

Gedurende de komende vijf jaar, tot het einde van de ontworpen levensduur, zullen één of twee keer per jaar campagnes worden uitgevoerd met een hefschip om meerdere grote onderdelen te vervangen, waaronder tandwielkasten en generatoren, maar indien nodig ook rotorbladen.

Start augustus

De eerste inzet is gepland voor medio augustus 2022. “Eén van de Vestas V80-WTG’s moet op korte termijn een van zijn rotorbladen laten vervangen. Deutsche Windtechnik zal deze en alle mogelijke toekomstige uitwisselingen uitvoeren door een deskundig team ter beschikking te stellen dat bestaat uit een projectleider, speciaal opgeleide servicetechnici, een banksman en een supervisor”, aldus Geert Timmers, algemeen directeur van Deutsche Windtechnik B.V.

Verder zal het servicebedrijf verantwoordelijk zijn voor de levering van de benodigde gereedschappen, zoals hijsframes, taglines en algemene apparatuur.

Ervaring

Deutsche Windtechnik heeft al meer dan 400 grote onderdelenuitwisselingen op zee uitgevoerd, waardoor het bedrijf ervaring en technische routine in deze discipline heeft opgebouwd. Voor Eneco betekent het vertrouwen in een onafhankelijke dienstverlener zoals Deutsche Windtechnik meer flexibiliteit en het minimaliseren van risico’s. “De mogelijkheid om hoogwaardige, kostenefficiënte uitwisselingen van hoofdcomponenten uit te voeren is voor Eneco van essentieel belang om optimale prestaties van onze windparken te realiseren. Met Deutsche Windtechnik halen we extra ervaring in huis en een bedrijf met een bewezen staat van dienst,” aldus Koen Vos, Asset Manager voor het Prinses Amaliawindpark bij Eneco.

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.