Dominion Energy ontvangt goedkeuring voor offshore windpark met 2,6 GW vermogen

| 15 augustus 2022

Het Amerikaanse energiebedrijf Dominion Energy met hoofdkantoor in Richmont/Virginia heeft van Virginia’s State Corporation Commission (SCC) de goedkeuring ontvangen voor een offshore windpark met 2,6 GW vermogen, het Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW) project. Het windpark is het grootste geplande offshore windpark in de VS.

Gepland zijn 176 Siemens Gamesa windturbines van het type SG14 – 222DD met 14,7 MW vermogen, 222 m rotordiameter en Direct-Drive aandrijfsysteem.

Het ontwikkelingsgebied van CVOW ligt in de Atlantische Oceaan tussen 27 en 42 mijl (50 – 78 km) uit de kust van de stad Virginia Beach en bestrijkt een oppervlakte van ca 450 km2. Aan de westkant van dit gebied heeft Dominion in 2020 twee Siemens Gamesa offshore wind turbines met elk 6 MW vermogen als pilotproject geïnstalleerd. De investering voor het geplande windpark is geraamd op 9,8 miljard $ (± 9,8 miljard Euro). In 2026 zal het windpark operationeel zijn.

In het kader van de goedkeuring heeft het SCC een aantal eisen geformuleerd zoals b.v. de bescherming van klanten wanneer het financiële resultaat van het project lager zou zijn dan gepland. Voor dit geval is in de beschikking van de goedkeuring opgenomen dat klanten geen nadelige financiële gevolgen mogen hebben wanneer de opbrengst lager is dan een capaciteitsfactor van 42% (3680 vollasturen/jaar). De capaciteitsfactor wordt dan gebaseerd op het voortschrijdende gemiddelde gedurende 3 jaar.

Bij ontvangst van een vaste order voor de windturbines van het windpark is Siemens Gamesa van plan een fabriek voor rotorbladen te bouwen in Portsmouth/Virginia.

In Virginia’s Clean Economy Act is opgenomen dat Virginia in 2034 over minimaal
5,2 GW offshore windenergie zou moeten beschikken.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.