Doorgaan bouw Offshore windparken onzeker

| 15 september 2014

Eneco en andere partijen overwegen te stoppen met investeren in offshore windparken voor de Nederlandse kust. Reden: Minister Kamp houdt zich volgens hen niet aan de beloften.  In april meldde Kamp dat hij de vergunningen voor de windparken nog een keer tegen het licht houdt. Hij is van mening dat de aanleg van de windparken goedkoper kan. 

De offshore windparken zijn een van de pijlers van het energieakkoord dat in 2013 werd gesloten. Drie keer zoveel energie zou er door windmolens moeten worden opgewekt de komende jaren. Onder meer door de 8 windparken op zee.  De overheid zou ze flink subsidiëren: met maximaal 18 miljard euro in 15 jaar.

Eneco vindt dat de minister woord moet houden, omdat hij zijn handtekening heeft gezet. Als Kamp de vergunning intrekt, kan er niet worden gebouwd en lukt het volgens Eneco niet meer om op tijd de doelen uit het energieakkoord te halen. Het ministerie van Economische Zaken wil alleen kwijt dat “er binnen enkele weken een beslissing over de vergunningen wordt verwacht”.

Ormonde_offshore_wind_farm_27

Bron: NOS

Tags: , , , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Offshore windparken, Offshore Windparken, Overheid, Subsidie, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.