Duizenden bezoekers bij eerste Open Energiedag

| 15 september 2021
Duizenden bezoekers bij Open Energiedag

Bron: NVDE

Afgelopen zaterdag 11 september vond de eerste Open Energiedag plaats waar duizenden bezoekers op af kwamen. De bezoekers konden een kijkje nemen bij 48 duurzame energieprojecten. De duurzame energieprojecten opende de deuren om de burgers kennis te laten maken met hun projecten.

Van een boottocht naar zonnepanelen op een meer, een combinatie van zonnepanelen en de fruitteelt en duurzame warmte uit de bodem of uit het water van het IJ naar windparken in aanbouw en een fietstochtje langs de bronnen voor een warmtenet. Het vond allemaal plaats afgelopen zaterdag bij deze duurzame energieprojecten.

De eerste Open Energiedag was een succes, zo spreekt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie: “Super goed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat. Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening. We gaan een jaarlijks evenement maken van de Open Energiedag. Noteer de tweede zaterdag in september maar vast in de agenda.”

Campagne ‘Daar krijg je energie van’

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’. Het doel van de campagne is het versterken van de kennis en enthousiasme voor de energietransitie. Door middel van praktische voorbeelden en onderbouwde informatie wordt er laten zien waar de duurzame energiesector aan werkt. Het hoogtepunt van de campagne was de Open Energiedag. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) startte de campagne samen met vijf (branche-)organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en de branchevereniging Bodemenergie.

Deelnemende windprojecten

Meerdere windenergieprojecten, al in bedrijf zijnde of in aanbouw, namen deel aan het evenement, zoals Windpark Fryslân, Windpark Koningspleij, WIndpark Bijvanck en Windplanblauw.

De volgende Open Energiedag vind volgend jaar plaats op de tweede zaterdag van september. Bron: NVDE

Tags: ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.