Eerste turbine in Windpark Kroningswind staat

| 15 april 2022
Eerste turbine in Windpark Kroningswind staat

Foto: Hans van Belzen

Gisteren bereikte het onshore windpark Kroningswind een nieuwe mijlpaal toen de opbouw van de eerste windturbine werd afgerond. Het circa 80 MW windpark op Goeree-Overflakkee zal naar verwachting eind dit jaar gereed zijn.

Windpark Kroningswind bestaat uit 19 windturbines van de Deense turbinefabrikant Vestas. Het gaat om het type Vestas V117-4.2 MW, met een rotordiameter van 117 m, een ashoogte van 91,5 m en een tiphoogte van 150 m.

Als het weer goed blijft, zal elke week één turbine volledig geassembleerd kunnen worden. De nodige interne werkzaamheden moeten nog worden uitgevoerd, voordat de turbine kan worden getest en in bedrijf kan worden gesteld.

Het windpark is een initiatief uit 2011 van 10 landbouwers. In 2019 nam de Belgische investeringsmaatschappij voor infrastructuur TINC een meerderheidsbelang in het windpark. In november 2020 bereikte het project financial close. Het windpark zal naar verwachting eind 2022 operationeel zijn. De elektriciteit zal de eerste zestien jaar worden afgenomen door energiebedrijf Eneco. Fotocredit: Hans van Belzen

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.