Flender neemt Finse producent van windturbine tandwielkasten Moventas over

| 15 februari 2022
Flender neemt Finse producent van windturbine tandwielkasten Moventas over

Bron: Moventas

Het Duitse bedrijf voor mechanische aandrijftechniek, Flender GmbH, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Moventas, het Finse bedrijf dat tandwielkasten voor windturbines produceert. 

Flender produceert ook tandwielkasten voor windturbines onder de merknaam Winergy en is met  geleverde tandwielkasten voor windturbines met een gezamenlijk geinstalleerd vermogen van meer dan 200 GW het grootste bedrijf op dit gebied.

Moventas, dat in handen is van de investeringsmaatschappij N4 Partners, leverde in 1980 de eerste tandwielkast voor een windturbine. Sindsdien heeft Moventas tandwielkasten geleverd voor windturbines met een gezamenlijk vermogen van 22 GW.

De overname omvat dan de volledige Moventas Gears Oy activiteiten met alle wereldwijde productie- en service faciliteiten. Met de overname van Moventas verhoogt Flender haar assemblage capaciteit met 3 GW windenergievermogen per jaar.

De geplande overname markeert de volgende stap in de groeistrategie van Flender na de verzelfstandiging vorig jaar. Siemens kocht Flender in 2015 voor 1,2 Miljard Euro van de investeringsmaatschappij Citigroup Venture Capital Partners. In maart 2021 werd Flender van Siemens weer verkocht voor 2 miljard Euro aan de investeringsmaatschappij The Carlyle Group.

Na goedkeuring door de Europeese mededingingsautoriteit wordt verwacht dat de overnameformaliteiten medio 2022 afgerond zijn. Over de koopprijs zijn geen medelingen gedaan.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.