Frankrijk verkoopt Nordex windpark

| 15 november 2010
bron: Renewable

Frankrijk heeft drie turnkey windparken verkocht die ontwikkeld zijn door Nordex, met een totale capaciteit van 37,5 MW.

Nordex

De windparken werden in 2009 gebouwd en bestaan uit windmolens van 2,5 MW. De klanten hebben een Premium serviceovereenkomst getekend met een looptijd van tien tot twaalf jaar. Het eerste project, “Tilleuls “, met vijf N90/2500 turbines, is gelegen in de streek van Berry in Frankrijk.

De koper is “Societe d’Economie Mixte” (SEM), een vennootschap met publieke en particuliere investeerders. Het bijzondere van deze vennootschap is dat de publieke investeerders plaatselijke gemeenten uit de regio zijn. Banken zijn ook aandeelhouders. “Tilleuls” is het eerste project dat wordt overgenomen door “SEM Energies renouvelables”.

Nordex turbines ook ingebouwde vijf N90/2500 in de “Campbon” windmolenpark in de Loire-Atlantique regio in de buurt van Nantes. De klant is Allianz Gespecialiseerde Investments, een investeringsmaatschappij van de Allianz Group. Met “Campbon”, bezit Allianz nu zeven Franse Nordex windparken met een totaal nominaal vermogen van 71 MW.

Het derde windmolenpark heet “Plomodiern “. Deze bestaat uit vijf turbines van de N80/2500 serie en is geïnstalleerd in Bretagne. Deze is overgenomen door de particuliere investeerder “JMA Energies “, die ook eigenaar is van de Nordex windpark genaamd “Cast I ” (10 MW).

Category: Bedrijven, Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.