Gemeente Nijkerk organiseert bijeenkomsten over stand van zaken windenergie

| 15 november 2023

Gemeente Nijkerk organiseert op 20 en 21 november een bijeenkomst om geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de stand van zaken van de plannen voor eventuele windturbines in het gebied.

Gemeente Nijkerk (provincie Gelderland) heeft meer duurzame stroom nodig en wil haar duurzaamheidsambitie bereiken met het plaatsen van maximaal 40 hectare aan zonnevelden en minimaal twee windturbines.

Onderzoek moet uitwijzen of er binnen de zoekgebieden inderdaad geschikte locaties zijn. Tijdens de bijeenkomst praat de gemeente belangstellenden bij over de stand van zaken rondom een onderzoek dat de gemeente gaat doen bij twee zoekgebieden langs de snelweg A28, als onderdeel van project Duurzame Verbinding A28.

Zoekgebieden wind

Een zoekgebied bevindt zich oostelijk langs de A28, tot grofweg halverwege de bedrijfsterreinen Watergoor en Arkervaart Noord en het andere zoekgebied bevindt zich zowel oostelijk als westelijk van de A28, grofweg rondom de op- en afrit Nijkerk Zuid/Vathorst. Het zoekgebied ligt deels over de Flier, deels over Arkerpoort en overlapt deels zoekgebied voor de zonnevelden.

Fysieke en digitale bijeenkomst

Er zijn drie bijeenkomsten op locatie en eentje online:

20 november: op de locatie De Flier (Blekkerserf 4)
van 16.30 tot 17.30 uur
van 19.00 tot 20.00 uur
van 20.30 tot 21.30 uur

21 november: online
van 20.00 tot 21.30 uur

Aanmelden kan via deze link. Bron: Gemeente Nijkerk

 

Bron: Duurzame Verbinding A28

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.