Gemeente Rotterdam stapt vanaf 2020 over op groene stroom

| 15 oktober 2019

Vanaf 1 januari 2020 zal alle stroom waar de gemeente voor betaalt afkomstig zijn uit zon- en windenergie. De gemeente sloot hiervoor deze week een 10-jarig contract af met Greenchoice en Eneco. Hiervoor moeten nieuwe wind- en zonneparken worden aangelegd.

De gemeente Rotterdam wil koploper schone energie worden en het nieuwe energiecontract geeft hieraan een impuls. Het contract gaat over de levering van elektriciteit waarvoor de gemeente betaalt, zoals in gebouwen, openbare verlichting en rioolgemalen. De helft van het totale volume aan elektriciteit wordt opgewekt in Rotterdam. Eneco en Greenchoice gaan de komende jaren al stroom leveren uit nieuwe installaties om aan de toenemende vraag naar duurzame elektriciteit te voldoen.

De gemeente ziet voor de nieuwe energieleveranciers ook een belangrijke rol weggelegd om bewoners en bedrijven te betrekken bij de Rotterdamse energietransitie. Greenchoice heeft, net als Eneco, toegezegd een bijdrage te leveren aan lokale opwek, het betrekken van bewoners en de verduurzaming van bedrijvenparken. Bron: Greenchoice

Ingenieurs in Energietransitie event
Meer weten over de energietransitie? Op 19 november organiseert Vakbladen.com het congres Ingenieurs in Energietransitie. Tijdens dit evenement komen o.a. gemeentes, ingenieurs, wetenschappers en netbeheerders samen om te kijken welke baanbrekende technologisch oplossingen kunnen bijdragen aan de energietransitie. Klik hier voor meer info.

Tags: , , , , ,

Category: Groene energie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.