Goldwind opent nieuwe rotorbladen fabriek

| 15 juli 2014

De Chinese windturbine-fabrikant Goldwind gaat in samenwerking met Swancor een nieuwe fabriek bouwen voor het fabriceren van rotorbladen. De fabriek komt te staan in Funing Country in het Oosten van China, in de provincie Jiangsu. De fabriek waar in investering van 21. miljoen USD, gaat rotorbladen produceren voor de windturbine-fabrikant Goldwind.  

Swancor, Goldwind en lokaal bedrijf Jiangsu Tiande hebben respectievelijk 60%, 27% en 13% aandelen in de fabriek zitten.

Naast de fabricage van rotorbladen zal de fabriek ook onderzoek uitvoeren en ontwikkeling doen naar nieuwe harsmethoden die gebruikt worden voor de rotorbladen. Swancor is de enige producent in Azië, die  hars gebruikt op windturbine bladen. Naast het leveren aan toonaangevende turbine fabrikanten in China, levert het ook aan bedrijven in Europa en Amerika, zoals Siemens.

goldwind

Lees hier het originele bericht.

Bron: Windpower Monthly

Klanten Swancor behoren de top tien wind blade produceert op de Chinese vasteland, waar het een marktaandeel van 20-25%. De nieuwe fabriek zal uitsluitend tegemoet te komen aan de behoeften van Goldwind.

Swancor is de enige producent in Azië, die GL-certificering voor haar producten hars gebruikt op windturbine bladen houdt. Naast het leveren van toonaangevende turbine fabrikanten in China, het levert producten aan bedrijven in Europa en Amerika, zoals Siemens.

Tags: , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Rotorblad, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.