Golven offshore windparken ook bron van energie

| 15 september 2015

Offshore windparken wekken van de windenergie op. De Duitse firma start-up Nemos is van mening dat golven ook een bron van energie zijn. En deze kunnen benut worden voor het opwekken van stroom.

Nemos ontwikkelde een drijver die gekoppeld zijn aan windturbines. Dit systeem kan het rendement verhogen van offshore windparken met 20%. Nabij de kust van Denemarken is een 1e prototype geinstalleerd. Volgens het Duitse bedrijf heeft het systeem een hoger rendement dan vergelijkbare systemen.

Maar is wel goedkoper en gemakkelijker te installeren.  Nemos laat weten dat verschillende energie- en industriebedrijven al interesse hebben getoond in het product. De drijver is verbonden aan de voet van een windturbine en twee andere ‘ankers’. Het drijflichaam deint mee met de golven en brengt daardoor, via de kabels, een generator aan het draaien.

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/29471789″ width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Bron: Elektrotechniek

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.