Installatie jacket voor Borssele Beta platform op volle gang

| 15 mei 2019

Jacket Borssele Beta bij HSM Offshore. Foto: Robert Nagelkerke

Gisteren, 14 mei, is Boskalis, in opdracht van TenneT, begonnen met de installatie van de jacket voor het Borssele Beta Offshore High Voltage Substation. Dit meldde TenneT gisteren op haar social media.

De jacket is gebouwd door HSM Offshore in Schiedam. Het onderstel is 2900 ton zwaar en 55 meter hoog. Deze zal vastgezet worden door 6 palen van 61 meter lang die 50 meter de zeebodem in gaan. HSM is ook verantwoordelijk voor de topside van het station. Deze is in aanbouw. Het platform moet in 2020 operationeel zijn. Het zal dan de opgewekte stroom van windpark Borssele 3 & 4 omzetten zodat het via exportkabels naar land gebracht kan worden en het nationale grid op kan. Borssele 3 & 4 is een project van het Blauwwind consortium (Partners Group (45%), Shell (20%), DGE (15%), Eneco Groep (10%) en Van Oord (10%))

Eerder bouwde het bedrijf ook al het complete Borssele Alpha station. Vorige week vrijdag is de topside hiervan richting de site vertrokken waar deze op de reeds geïnstalleerde jacket geplaatst wordt. Borssele Alpha zal de stroom van Ørsted’s windpark Borssele 1 & 2 omzetten en verbinden met het landstation in Borssele.

In de juni editie van Wind Energy Magazine staat een interview met HSM Offshore.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.