IX Wind en Hexicon slaan handen ineen voor drijvende offshore wind in Taiwan

| 15 februari 2023

Bron: Hexicon

Internationale consultancy en EPC-Management-bedrijf IX Wind, met hoofdkantoor in Nederland, en Hexicon, projectontwikkelaar in drijvende wind en technologieleverancier, hebben de handen ineengeslagen om diensten te verlenen voor de ontwikkeling en bouw van een 1.300+ MW drijvend offshore windproject in Taiwan.

Het partnerschap, dat in december 2022 werd gesloten, zal projectmanagement, consultancy en engineeringdiensten voor het project bieden.

Hexicon is een projectontwikkelaar in drijvende wind en een technologieleverancier met een gepatenteerd drijvend windontwerp – TwinWind™. Het bedrijf is actief in Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika, en heeft 17.000 MW bruto projectportefeuille in ontwikkeling via verschillende partnerschappen.

IX Wind, onderdeel van de IX Renewables groep, heeft meer dan 15 jaar ervaring in de hernieuwbare energiesector en is sinds 2012 actief in Taiwan. Zo heeft het bedrijf onder andere bijgedragen aan de succesvolle voltooiing van het eerste offshore windproject van het land.

Met de combinatie van lokale kennis en expertise in offshore windontwikkeling is deze joint venture klaar voor succes, waarbij de ingebruikname van het project mogelijk al in 2028 kan beginnen.

“Met Hexicon hebben we een deskundige en sterke partner gevonden in deze opkomende drijvende windmarkt”, zegt Eric Kamphues, CEO van IX Wind. “Hun track record van het veiligstellen van drijvende offshore windprojecten in samenwerking met grote spelers is een bewijs van hun expertise. Bovendien zijn er in de toekomst wellicht mogelijkheden om hun gepatenteerde TwinWind™-funderingen te implementeren.”

Steve Seo, Managing Director van HexiconKorea, voegt toe: “We zijn verheugd om de Taiwanese markt te betreden met IX Wind die zich al lange tijd inzet voor Taiwan door internationale expertise te leveren en lokaal talent te cultiveren voor de offshore windsector. Onze joint venture is een belangrijke stap voorwaarts in de overgang naar duurzame energie en toont onze gezamenlijke inzet om de weg te wijzen in drijvende windontwikkeling op wereldwijde schaal.” Bron: IX Wind

 

Tags: , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.