Micro-windturbine zorgt voor stroom woningen

| 15 september 2014

In het winderige Nedersaksen (Duitsland) is een jong bedrijf dat de eerste micro windturbine voor woningen heeft ontwikkeld, de Skywind NG geheten. Deze is compact en kan op het dak van huizen worden gemonteerd voor slechts 3.000 euro. De elektriciteit wordt direct gebruikt of opgeslagen.

De kleine windturbine weegt slechts 600 gram en produceert geruisloos elektriciteit op het dak. Dat er op de Duitse daken van woningen naast de zonnepanelen nu dus ook kleine windturbines worden gemonteerd is een realistisch beeld. Bij mooi weer komt de kracht van de zon en bij wind komt de kracht van de wind die weer electriciteit genereerd. Het is een stap in private zelfvoorziening op het gebied van energie.  De start-up bedrijven FuSystems Sky Wind van de Nedersaksen Langenhagen biedt nu voor een micro-windturbine die betaalbaar is voor het huishouden.

De micro windturbine Skywind NG is slechts 1,5 meter hoog. Ook is een speciale vergunning niet vereist.De prijs voor een enkel systeem bedraagt ongeveer 2.500 tot € 3.000, inclusief installatie.Het nominale vermogen is 1 kW. Hoe snel het systeem is terugverdiend is afhankelijk van de heersende wind, plaatselijke omstandigheden en de huidige prijs.

SkyWind-NG

skywind mini

Klik hier voor originele bericht.

Bron: Ingenieur

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Groene energie, Kleine Windmolens, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.