Nieuwe heliport in Eemshaven gaat offshore windparken bedienen

| 15 september 2019

Na ruim zeven jaar voorbereiding werd op vrijdag 13 september jongstleden door Minister Wiebes van Economische Zaken de nieuwe heliport in de Eemshaven officieel geopend. Vanuit deze heliport zullen met name helikopters ingezet worden voor het onderhoud van de windturbines op zee.

De heliport ligt in het noordwestelijke gedeelte van de Eemshaven, in de buurt van de Beatrixhaven, niet ver van de veerdienst naar Borkum en vlakbij alle offshore windactiviteiten. Naast het faciliteren van vluchten naar windparken zal de heliport tevens ingezet kunnen worden voor ambulance- en traumavluchten en bijvoorbeeld voor beloodsing van schepen. De vluchten worden alleen bij daglicht uitgevoerd met gemiddeld 15 vluchten per dag.

EMS Maritime Offshore (EMO), een volle dochter van AG EMS, is de exploitant van Heliport Eemshaven. Groningen Seaports is erg verheugd met de komst van de heliport. CEO Cas König: “Onze havens waren al uitstekend ontsloten via water, weg en spoor, maar met de opening van de heliport komt daar de modaliteit lucht bij. Daardoor kunnen offshore windparken beter en sneller bereikt worden en dat betekent dat de Eemshaven weer een stukje aantrekkelijker geworden is als servicehaven voor het onderhoud van windturbines op zee.”

De laatste jaren is de Eemshaven niet alleen uitgegroeid tot een belangrijke basishaven voor de offshore wind logistiek (16 offshore windparken zijn via de Eemshaven aangelegd), maar ook tot een servicehaven voor het onderhoud van de geplaatste windturbines op zee. Lees een interview met Groningen Seaports in de komende editie van Wind Energy Magazine. Bron: Groningen Seaports

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Offshore windparken, Onderhoud

Reacties zijn gesloten.